Over Miinto.be


Een succesvol verhaal

De vrienden Mike Radoor en Konrad Kierlo uit Denemarken liepen in 2009 door de winkelstraten. Ze schrikken zich kapot. Waar voorheen de winkelstraten druk waren en de winkels vol, zien ze nu vooral winkels met een bordje gesloten. Ze zijn getuigen van het effect van de groei van de online wereld. Kleine boetieks met een prachtig aanbod van speciale merken dreigen ten onder te gaan. Opgeslokt door de gigantische webshops, niet meer in de mogelijkheid om te kunnen concurreren tegen de extreem lage prijzen van deze online giganten. Om lege winkelstraten te voorkomen bedenken ze een oplossing om de boetieks te helpen; een online fashion-platform waar boetieks online hun collecties verkopen. Miinto is geboren!

De website biedt lokale retailers de kans om samen online sterk te staan. Een extra verkoopkanaal zonder dat er dure investeringen moeten worden gedaan. Miinto zorgt namelijk voor de online integratie, het betalingsverkeer en de marketing. In datzelfde jaar wonnen Mike Radoor en Konrad Kierklo met Miinto de tweede prijs in de Deense nationale 'Young Enterprise' competitie. Het concept bleek zo'n groot succes, dat zij Miinto hebben uitgebreid naar Noorwegen, Zweden, Nederland en België.

Miinto België

In juli 2017 is Miinto vanuit Amsterdam in België gelanceerd als onderdeel van de Miinto Groep. Momenteel bieden Deense en Nederlandse boetieks hun collecties online aan op het platform van Miinto.be. Belgische boetieks zullen snel volgen. Miinto biedt consumenten hierdoor een ruim aanbod van de leukste mode items en merken voor dames, heren, kids, baby’s. Daarnaast kunnen consumenten op Miinto shoppen voor schoenen, sportkleding, verzorgingsproducten en woonaccessoires.

Op Miinto.be is het mogelijk om direct te shoppen bij de beste en leukste boetieks van België en Nederland. Het concept is een full service online verkoopplatform voor onafhankelijke fashion ondernemers. Van het fotograferen van de individuele collecties tot de afhandeling van financiële transacties, Miinto verzorgt het hele proces. Individuele retailers kunnen hierdoor op een eenvoudige manier en tegen lage kosten hun producten online aanbieden. De voordelen van het concept op een rij:

  • Een platform dat concurrentie met de grote online fashion spelers mogelijk maakt.
  • Een extra etalage om consumenten naar de fysieke winkel te trekken.
  • Een minimale investering van tijd en geld.
  • Een nieuw, extra verkoop kanaal dat 24/7 open is.
  • Kennis van online ondernemen is niet noodzakelijk.
  • Alle producten professioneel gefotografeerd in de studio van Miinto en collectieve marketing en PR voor alle aangesloten winkels.


Uw boetiek op Miinto?
Heeft u een eigen boetiek waarmee u graag met Miinto zou willen samenwerken? Dat kan! Vul dan hier het formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.Miinto Fotostudio


Naast dat het bij Miinto mogelijk is om online bij de beste boetieks te winkelen is het ook mogelijk om gebruik te maken van de fotostudio in Amsterdam. De Miinto fotostudio is een volledig uitgeruste professionele fotostudio gespecialiseerd in product- en fashionfotografie. Het totaal oppervlak van de studio is ongeveer 120m2 en is opgedeeld in drie verschillende fotostudio’s. Miinto verzorgt kant en klare fotografie van uw producten voor op uw webshop of andere media. Als u liever zelf aan de slag wilt is dit ook mogelijk.Neem voor meer informatie of de mogelijkheden contact op met fotostudio manager Tim Posthumus Meyes via:


E: tpm@miinto.nl
T: +31 (0)20 79 00 110