Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Dior
Back

Dior

Een iconisch figuur die iconische outfits creëert. Een symbool van luxe, elegantie en glamour als uit een sprookje over de koninklijke familie. Wanneer veel mensen het woord mode horen, denken zij aan 's werelds grootste ontwerpers, en Christian Dior was zeker een van hen.

Dior staat niet alleen voor exquise jurken en parfums, herenkostuums en prachtige hoeden of ballroomcreaties. Dit modemerk omvat ook accessoires, zoals brillen of dameshandtassen. Laat je echter niet misleiden door de faam van de ontwerper, want in zijn collecties vind je ook jeans. Natuurlijk geen gewone jeans, want de jeans van Dior zijn magnifieke creaties, maar het is nog steeds gewoon een jeans. Dior is dol op elegante, verfijnde afwerkingsmethoden, patronen en versieringen. Hij grijpt vaak naar glanzende en uiterst expressieve elementen, waarbij hij echter nooit subtiliteit en goede smaak verliest. De glamour en luxe van zijn creaties zijn perfect in balans en totaal niet overheersend. En als dit occasioneel wel het geval is, is het een volledig bewust en opzettelijk effect.

Wie was Dior?

Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905 in het kleine Normandische stadje Granville, Frankrijk. Zijn vader was een ontzettend rijke fabrikant van meststoffen! Op 5-jarige leeftijd verhuisde de kleine Christian met zijn ouders en zusje naar Parijs. Hij hield van alles wat glinsterde, glom en bloemde. Hoewel zijn opvoeding meer leek op die van een toekomstig diplomaat, was hij dol op kunstenaars en had hij veel bewondering voor Salvador Dali. Daarom overtuigde hij zijn vader om hem een kunstgalerij te laten openen, wat een enorm succes bleek. Op het hoogtepunt van zijn populariteit werden er onder meer de laatste werken van Pablo Picasso tentoongesteld.

Helaas bracht de economische wereldcrisis van 1929 de welvaart van de familie Dior aan het wankelen en moest Christian de galerie sluiten. De volgende jaren leefde hij op een bank bij vrienden. Hij maakte zich echter geen zorgen, want hij geloofde in toekomstvoorspelling en de tarotkaarten voorspelden hem een fortuin en de adoratie van vrouwen.

De formidabele modewereld

Dankzij een vriend begon de werkloze Christian Dior geld te verdienen met het tekenen van ontwerpen van elegante dameshoeden voor Franse kranten. Zo kreeg hij zijn eerste baan in de modewereld en belandde hij uiteindelijk bij het modehuis Pierre Balmain. Hoewel hij er niet bleef, ontmoette hij er wel mensen die in het modehuis Dior wilden investeren. Het plan van de jonge ontwerper was simpel: de mensen oorlog, armoede en bezuinigingen laten vergeten.

In december 1946 werd het modehuis Dior een feit, en enkele maanden later toonde Christian Dior in Parijs zijn eerste collectie. Deze bestond uit 19 ontwerpen voor damesjurken met een geheel nieuwe silhouetvorm dan in die tijd werd gedragen. Ze gaven het lichaam van de vrouw een zandloper vorm, totaal ongekend in die tijd. Elke jurk was gemaakt van vele meters verschillende stoffen en elk ontwerp was doorspekt met subtiele, smaakvolle en moderne details. Dior leek de wereld toestemming te geven om weer volop te leven en ademen.

Rita Hayworth, Marlene Dietrich en zelfs Britse prinsessen wilden eruitzien zoals Dior hen zag. Niet veel later opende Dior zijn eerste boetiek op 5th Avenue in New York City en bracht twee parfumlijnen uit die gebaseerd waren op bloemen, precies zoals hij het graag had. Als je voor jezelf iets ogenschijnlijk klassieks zoekt, met een vleugje glamour en extravagantie, dan zijn de brillen of jeans van Dior iets voor jou. Laat je op deze pagina betoveren door de wereld van dit iconisch Frans label en trakteer jezelf op één of meerdere items!

Filter

686 resultaten

  • 1
  • 2
  • 7

Pagina 1 van 7

Volgende
  • 1
  • 2
  • 7

Pagina 1 van 7