SUMMER SALE - Bespaar tot wel 60% | Shop buitengewone deals direct van lokale boetieks  

SALE - Bespaar tot wel 60%

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING
Mandje
0

Uw winkelmandje is leeg

Home FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen

Retourneren

 • Hebben jullie mijn retour ontvangen?

  Je ontvangt geen ontvangstbevestiging via de mail. Dat gebeurt pas als de fysieke winkel jouw retour heeft verwerkt. Het is belangrijk dat je de zending zelf in gaten houdt.

  Als je het retourlabel van DHL hebt gebruikt, dan kun je altijd het pakketnummer via DHL traceren en kijken wat de status is van de retourzending.

 • Kan ik mijn artikel gratis retourneren?

  Je kunt altijd gratis retourneren als je gebruik maakt van het DHL-label dat in je pakketje zit. Mocht er geen retourlabel in het pakketje zitten, dan ontvang je dit alsnog na aanmelding van je retour. Wil je je artikelen met een andere vervoerder retourneren, dan dekt Miinto de verzendkosten niet.

 • Mag ik mijn pakketje met een andere vervoerder terugsturen?

  Jij bepaalt natuurlijk welk bedrijf je gebruikt om je pakketje mee terug te sturen. Maar wij bieden je aan om gratis te retourneren of ruilen, als je gebruik maakt van het bijgevoegde DHL-label.
  Hoe je je pakketje ook terugstuurt, we raden je altijd aan om het te versturen vanaf een DHL pakketshop of een postkantoor, waar je een verzendbewijs krijgt dat je het hebt verstuurd.
  Krijg je geen verzendbewijs, dan kunnen we het pakket namelijk niet traceren of je geld terugbetalen als het pakket wegraakt.

 • Mag ik het pakket vanaf mijn werk terugsturen?

  Jij bepaalt van waar je het pakket terugstuurt.
  We raden echter aan om je pakket via een DHL-pakketshop of postkantoor te verzenden want daar krijg je een verzendbewijs als je het pakket hebt ingeleverd.

  Zonder verzendbewijs kunnen wij het pakket namelijk niet traceren of je geld terugbetalen als het pakket zoek raakt.

 • Ik wil ruilen voor een ander artikel. Hoe doe ik dat?

  We begrijpen het als je nog meer dingen op onze site hebt gezien die je ook graag wilt hebben.
  Omdat miinto.nl uit verschillende fysieke winkels bestaat, kunnen we op onze site geen artikelen tegen andere artikelen ruilen.
  Je kunt het artikel terugsturen aan de winkel en een nieuwe bestelling plaatsen als je een ander artikel wilt.

 • Ik wil ruilen voor een andere maat of kleur. Hoe doe ik dat?

  Bij miinto.be kun je je artikel gratis ruilen als je van hetzelfde model een andere maat of kleur wilt.

  Gebruik ons retourformulier om je artikel te ruilen. Als je alle vakken hebt ingevuld, kun je in het vak "Wat wil je hebben?" invullen dat je een andere maat of kleur wilt. Onder het tekstvak "Waarom stuur je je artikel terug?" kun je aangeven welke maat of kleur je wilt hebben.

  Via deze link kun je een omruiling/retour aanvragen: www.miinto.be/rma-product

 • Er zat geen retourlabel in mijn pakket. Hoe stuur ik het dan terug?

  Als je een artikel wilt terugsturen dien je altijd ons retourformulier in te vullen. Zat er geen retourlabel in je pakket, dan zul je deze per mail ontvangen na aanmelding van de retour.

  Je kunt het retourformulier hier invullen: www.miinto.be/rma-product

 • Ik heb een artikel dat ik wil retourneren. Waar moet ik het naartoe sturen?

  Je retourartikel moet teruggestuurd worden aan de winkel waar het vandaan komt. Er zit altijd een retourlabel in het pakketje dat je hebt ontvangen, met daarop het adres van de winkel.  

  Onthoud wel dat het retourlabel geactiveerd moet worden met behulp van het retourformulier, voordat je het kunt gebruiken. Je kunt je retourzending hier registreren: www.miinto.be/rma-product

  Vergeet niet dat je altijd om een verzendbewijs moet vragen op de plek waar je het pakket inlevert, zodat je kunt bewijzen dat je retourzending is verstuurd.

Bezorging

 • Waar worden mijn artikelen vandaan verzonden?

  Als je iets bestelt op miinto.be, dan koop je bij fysieke winkels in heel Belgie.  Je artikelen worden daarom direct vanuit de fysieke winkel naar jou verzonden.
  Heb je bij verschillende winkels besteld, dan zullen je artikelen als meerdere pakketjes worden verzonden. Het kan daarom voorkomen dat je artikelen niet op dezelfde dag aankomen, maar verspreid over meerdere dagen.
  Een aantal artikelen kun je ook kopen in winkels in de landen om ons heen. Bestel je in het buitenland, dan duurt het langer voordat je artikelen worden bezorgd.

 • Waar is mijn bestelling?

  Je bestelling wordt vanuit één van onze fysieke winkels verstuurd en je zult altijd een track-and-tracenummer van ons ontvangen, zodat je je pakket kunt volgen. Duurt het langer dan twee dagen, neem dan contact op met onze klantenservice of met de winkel, zodat je te weten komt wanneer het pakket door de winkel is verstuurd. Onthoud dat DHL niet in het weekend of op feestdagen bezorgt.

  Als je bestelling via DHL is verstuurd, dan duurt het normaal 48 uur voordat het track-and-tracenummer is geactiveerd.

 • Welke bezorgmogelijkheden heb ik?

  We versturen meestal onze pakketten met DHL, maar aangezien wij met verschillende winkels werken betekent dit dat pakketten ook via verschillende postbedrijven bezorgd kunnen worden.

  Bestel je voor meer dan €50, dan bezorgen we je pakket gratis op het gekozen adres, Bestel je voor minder dan €50, dan betaal je €2,95 voor de verzendkosten.

  De bovenstaande prijzen gelden alleen voor bezorging in Nederland.

 • Hoe worden mijn producten bezorgd?

  Je producten worden op het gekozen adres geleverd. Je ontvangt je artikelen tegelijk of in afzonderlijke pakketten. Dit is afhankelijk van het aantal winkels waarbij je iets hebt besteld.

 • Hoe lang is jullie bezorgtijd?

  We bezorgen je pakketten binnen 1-5 werkdagen nadat je je orderbevestiging hebt ontvangen. Je ontvangt een e-mail met een track-and-tracenummer zodra de winkel je pakket(ten) heeft verstuurd.

Bestellingen

 • Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen? 

  Na het plaatsen van de bestelling kunnen wij jouw bestelling helaas niet wijzigen omdat deze al is doorgestuurd naar één van onze fysieke winkels. Heb je nog geen definitieve orderbevestiging ontvangen, dan kunnen we je bestelling nog wel annuleren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

  Is je bestelling al door de winkel bevestigd, dan is het helaas niet meer mogelijk om artikelen uit je bestelling te halen of deze te annuleren.

 • Waarom heb ik maar een gedeelte van mijn bestelling ontvangen? \n

  Omdat miinto.be samenwerkt met fysieke winkels in het hele land, kan het zijn dat je artikelen door verschillende winkels worden geleverd. Je kunt je artikelen daarom één voor één ontvangen als ze uit verschillende winkels moeten komen.

  Op je orderbevestiging kun je zien waar je artikelen vandaan worden verstuurd en je pakketjes volgen met de bijbehorende track-and-tracenummers.

 • Hoe kan ik een klacht over een artikel indienen? \n

  Je kunt contact opnemen per e-mail op info@miinto.be of telefonisch op (+31) 20 79 00 110.
  Afhankelijk van de concrete situatie zul je nadere instructies ontvangen.
  Als je een artikel terugstuurt, verzoeken we je ook om aan te geven wat precies het probleem is. Het artikel moet altijd teruggestuurd worden aan de winkel waar het vandaan komt.
  Denk eraan om het goed in te pakken en om op het postkantoor om een verzendbewijs te vragen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het pakket/de artikelen totdat wij het/ze weer terug hebben. Bewaar daarom je verzendbewijs en de gegevens over de verzendkosten en eventueel je track-and-tracenummer.
  Let op! Wij nemen geen pakketten in ontvangst die per rembours e.d. zijn verzonden.

 • Waarom is mijn bestelling geannuleerd?

  Het spijt ons dat één of meer artikelen op je bestelling zijn geannuleerd.
  Omdat miinto.be uit fysieke winkels bestaat, kan het helaas voorkomen dat onze winkels één of meer artikelen op je bestelling moeten annuleren.

  Dit komt doordat het artikel net op het moment dat jij je bestelling plaatst in de fysieke winkel wordt verkocht. De voorraad is daardoor niet up-to-date.

 • Waarom hebben jullie geld afgeboekt voor een geannuleerd artikel?

  Het spijt ons dat je bestelling werd geannuleerd. Is dat gebeurd, dan hebben we het geld nog niet van je rekening afgeschreven. In sommige gevallen kan het bedrag gereserveerd zijn op je rekening. Gebeurt dat, dan kun je contact opnemen met de klantenservice en zullen wij je bank verzoeken om het bedrag weer vrij te geven. Niet alle banken kunnen dit doen. Als jouw bank dit niet kan, dan staat het bedrag 30 bankdagen gereserveerd voordat het automatisch weer wordt vrijgegeven.

 • Hoe annuleer ik mijn bestelling?

  Zo gauw je bestelling in ons systeem staat, sturen we deze door aan de winkel die het product in huis heeft. Deze winkel zal je bestelling daarna zo spoedig mogelijk verwerken.
  Daarom raden we je aan om ons te bellen op (+31) 20 79 00 110, zodat we je bestelling kunnen annuleren voordat deze door de winkel wordt verwerkt.
  Onthoud dat we je bestelling niet kunnen annuleren, als de winkel hem al heeft verwerkt. Kijk dan in het stukje over RETOURNERING.

Shopping

 • Hoe werkt miinto?

  Miinto.be is een webshop die kleding verkoopt van meer dan 200 fysieke winkels uit het hele land. Bestel je een artikel, dan zal jouw bestelling automatisch worden doorgestuurd naar de winkel waar je het artikel hebt besteld. Onze winkels hebben altijd 48 uur de tijd om je bestelling goed te keuren. Er kunnen dus twee dagen overheen gaan voordat je een uiteindelijke orderbevestiging ontvangt. Het artikel wordt hierna meteen verstuurd.

  Als de betreffende winkel jouw bestelling toch niet kan leveren, dan wordt de bestelling automatisch doorgestuurd naar een winkel die het artikel wel in huis heeft. De prijs zal in dat geval hetzelfde zijn.

 • Wat gebeurt er als een artikel is uitverkocht? 

  Omdat we samenwerken met fysieke winkels, kan het helaas voorkomen dat je artikel uitverkocht is in de fysieke winkel op het moment dat je op miinto.nl je bestelling plaatst. Als dit gebeurt, ontvang je per e-mail bericht hierover en we schrijven geen geld van je rekening af.
  Wil je weten of het artikel weer op voorraad komt, neem dan contact op met de winkel die het artikel verkoopt. In sommige gevallen kan de winkel het artikel speciaal voor jou bestellen. Meer informatie over de winkel vind je onder de productfoto. 

 • Kan ik het kledingstuk passen, voordat ik het bestel? 

  Vind je een product op onze website dat je graag wilt passen voordat je het bestelt, dan kun je altijd even langsgaan in een van onze fysieke winkels. Je kunt onder de productfoto zien welke winkels het artikel op voorraad hebben.
  Het is helaas niet mogelijk om langs te komen op ons kantoor om de kleding te passen, omdat we daar niets op voorraad hebben.

 • Waar kan ik meer informatie over het artikel vinden? 

  Omdat we samenwerken met meer dan 200 winkels kan onze klantenservice niet altijd antwoorden op specifieke vragen over de artikelen op miinto.be. Je kunt steeds contact opnemen met de winkel zodat zij je over de verschillende artikelen kunnen adviseren. Bij elk product op de website staat welke winkel het artikel op voorraad heeft en het telefoonnummer van de winkel.

 • Hoe kom ik in contact met een winkel? \n

  Je kunt in contact komen met onze winkels door het gewenste artikel op onze website te vinden. Hier zie je welke winkels het artikel op voorraad hebben. 
  Je kunt de winkel bellen of hen een bericht sturen met behulp van het formulier dat onder het product staat. 
   
  Weet je hoe de winkel heet, dan kun je in het zoekvak op miinto.nl deze naam invullen en de gegevens van de winkel zullen tevoorschijn komen.

 • Speciale prijs

  Op miinto koop je van verschillende winkels, merken en ontwerpers. We streven er altijd naar om je de best beschikbare prijzen aan te kunnen bieden. Je kunt echter verschillende prijzen voor hetzelfde artikel ondervinden omdat de prijzen door alle individuele Miinto-partners worden bepaald. Dit betekent dat de prijs afhankelijk is van welke miinto-partner het gewenste item op voorraad heeft. Je ziet de laagst beschikbare prijs van een artikel door de grootte en kleurvariant van jouw wens te kiezen.

Betaling

 • Hoe voeg ik een kortingscode of een cadeauboncode toe? \n

  Heb jij het geluk dat je een kortingscode of cadeaubon voor miinto.be hebt ontvangen, dan kun je die invullen in het vak “Heb jij een cadeaubon?” wanneer je je winkelmandje opent. Op je telefoon bevindt het veld zich aan de bovenkant van het scherm en op je bureaublad onderaan in de rechterhoek.

  Vergeet niet om te controleren of de korting van je bestelling is afgetrokken, voordat je de betaling goedkeurt.

  Wees er ook op bedacht dat je maar één code per bestelling kunt gebruiken en het niet mogelijk is om een cadeaubon met een kortingscode te combineren.

 • Hoe bestel ik op afbetaling of op rekening? \n

  Samen met AfterPay bieden wij de mogelijkheid om na ontvangst van de producten te betalen. Wanneer je kiest voor AfterPay, dient de factuur binnen 14 dagen voldaan te worden. Let erop dat er aan de factuur €1,99 administratiekosten worden toegevoegd.

Gebruiker/login

Klantenservice

 • Hoe kom ik in contact met de klantenservice? 

  Wil je met ons in contact komen, dan kun je ons bereiken per telefoon, chat of e-mail.

  Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag
  - Chat: 10:00 tot 16:30 uur
  - E-mail: info@miinto.be