Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Alexander McQueen

Het Britse modehuis Alexander McQueen staat synoniem voor Britse couture. Dit label is vooral herkenbaar aan zijn volstrekt ongebreidelde creativiteit die in alle ontwerpen terugkomt. Het werd in 1992 opgericht door de inmiddels overleden Lee Alexander McQueen en heeft sinds 2010 Sarah Burton aan het roer gehad als Creative Director. Zij heeft jarenlang nauw samengewerkt met McQueen. Hoewel Burton altijd trouw is gebleven aan de visies en creaties van McQueen, heeft ze tegelijkertijd een zekere zachtheid toegevoegd aan zijn theatrale esthetiek.

Alexander McQueen is van kinds af aan de belichaming geweest van rauw talent met een zelfbewustzijn dat centraal stond tot aan het abrupt einde van zijn carrière. Slechte cijfers op school werden gecompenseerd door zijn overduidelijke talent voor design en maatwerk. Dit leidde tot een masterdiploma van het veelgeprezen Central Saint Martin's College of Art and Design. De grootste modehuizen stonden voor zijn afstuderen al telefonisch klaar om Alexander McQueen in te huren als hoofdontwerper. Hij deed eerst de nodige ervaring op en richtte later een designermerk in eigen naam op. Vanaf dat moment kon alles volledig worden gestuurd volgens zijn eigen creatieve visies.

Wanneer contrasten elkaar ontmoeten

Dankzij Burton's vriendschap met McQueen en haar kennis van de stijl van de modeontwerper, leeft de geest van Alexander McQueen voort in zijn collecties. Rebels, avant-garde en dapper zijn enkele van de woorden die zowel de collecties als modeshows van dit label kenmerken. Door de unieke designerpen wordt conventionele mode uitgedaagd en in twijfel getrokken. Zo ontstaan er stijlen en silhouetten die mensen als het ware naar adem doen snakken.

Op de rode loper krijg je de vrijheid om jezelf te zijn met een attitude van Britse high fashion. Zowel beroemde acteurs en muzikanten zijn uitgesproken fans van Alexander McQueen, die op de grootste en beroemdste evenementen ter wereld de aandacht op zijn designs wist te vestigen. Bij het ontwerpen van nieuwe collecties vormen vooral de natuur en de Britse geschiedenis een inspiratiebron bij Alexander McQueen. Burton viert het Britse culturele erfgoed door middel van haar ontwerpen, terwijl ze constant de grenzen verlegt van wat mode is en hoe het eruit zou moeten zien. Alexander McQueen is de versmelting van het mannelijke en het vrouwelijke, het kwetsbare en het sterke en het romantische en het rebellerende.

Update je garderobe met tijdloze ontwerpen van Alexander McQueen

Alexander McQueen is een krak in maatwerk en slaagt er telkens opnieuw in om de modewereld te verrassen met authentieke looks. De manier waarop expressie en vakmanschap met elkaar wordt gecombineerd is ronduit ongelooflijk. De contouren zijn een lust voor het oog, net als de kleuren, patronen en materiaalcomposities.

Zo is roze is niet voorbehouden aan vrouwen. En mannen hebben geen exclusief recht op witte, formele kleding. McQueen mixt gendermarkers als nieuwe eye-openers voor wat mogelijk en toegestaan is in de modewereld. Heeft je garderobe een seizoensupdate nodig? Of droom je van een paar stoere sneakers die je voor eender welke gelegenheid kunt aantrekken? Of wil je op hippe feestjes alle aandacht naar je toetrekken? Bij Alexander McQueen is het allemaal mogelijk! Twijfel niet langer en koop vandaag nog je nieuwe outfit bij Miinto … Happy shopping!

Filter

3217 resultaten

Pagina 1 van 33

Volgende

Pagina 1 van 33