Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

ROKKEN

Hoewel rokken kort, lang, jeugdig, serieus, wild, elegant, strak of zwierig kunnen zijn, hebben ze in de moderne tijd één gemeenschappelijk kenmerk: ze leggen de nadruk op vrouwelijkheid. Rokken ondergingen doorheen de eeuwen duidelijk een metamorfose, want vroeger droegen ook mannen dit type kleding. In feite hoeft het niet te verbazen dat rokken zo’n rijk verleden hebben, want ze waren namelijk snel in elkaar te steken. Je hoefde enkel een stuk stof in een rechthoekige vorm te weven, rond je middel te knopen en voilà, je had een rok! Als je naar oude Egyptische muurschilderingen kijkt, zal het je trouwens snel opvallen dat zowel mannen als vrouwen in die tijd in rokken gekleed gingen.


Lange rokken als statussymbool


Vroeger waren het voornamelijk lange rokken die het straatbeeld domineerden. Omdat stoffen vroeger best duur waren, waren lange rokken de ultieme weerspiegeling van luxe en prestige. Daarnaast had ook de maat van de taille een onmiskenbare invloed op status en schoonheid. “Hoe smaller, hoe mooier”, was toen het absolute credo. Vrouwen gingen heel ver voor een zo smal mogelijke wespentaille; achtersten werden gewatteerd, letterlijk adembenemende korsetten reduceerden de taille met enkele centimeters en met de hulp van hoepels werden heupen visueel breder. Klinkt niet bepaald comfortabel, toch?


Kort, korter, kortst


In de loop van de 19e eeuw namen rokken geleidelijk de vorm van het vrouwelijk lichaam aan. Ze werden korter, praktischer en gestroomlijnder. Een eeuw later ging ook de zoom omhoog; eerst van de enkel tot de kuit en vervolgens tot de knie, zoals bij vele A-lijn rokken. In het midden van de jaren 60 maakte de wereld zelfs kennis met de minirok. Vanaf dit moment hoefden vrouwen geen rekening meer te houden met culturele normen en waren ze zo vrij als een vogel om zelf de gewenste lengte van hun rokken te bepalen. Wist je dat er zelfs zoiets bestaat als een micro-minirok?


Moderne rokken: een weerspiegeling van stijl en smaak


Tegenwoordig zijn rokken niet meer weg te denken uit de kleerkast van een moderne vrouw. Je kunt ze makkelijk combineren met dezelfde truitjes en T-shirts die je op een jeans of andere broek zou dragen. Van lange, smalle rokken waarbij het lijkt alsof je niet twee, maar één been hebt, tot praktische en comfortabele exemplaren, en van lang en zwaar tot licht en kort … Rokken hebben doorheen de decennia een ongelooflijke evolutie meegemaakt. Nu draag je gewoon wat bij je persoonlijke stijl en smaak past.

Zijn strakke donkere kokerrokken iets voor jou, gaat je voorkeur uit naar loszittende, fleurige maxi rokken of draag je het liefst uitdagende, zwierige minirokken? Miinto biedt een ruim assortiment aan rokken van allerlei leuke merken, zoals Guess, Ralph Lauren, Vila en Pinko. Als je budget het toelaat, kun je ook een kijkje nemen bij de duurdere rokken van Dolce & Gabbana, Givenchy en Saint Laurent. Twijfel niet langer en accentueer vandaag nog je krachtige, innerlijke vrouwelijkheid!

pagina 1 van 99

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over alle aanbiedingen en de nieuwe collecties.

U accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. U kunt zich hier afmelden voor onze nieuwsbrief.