Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Balmain
Back

Balmain

Balmain werd in 1945 opgericht in de Franse hoofdstad Parijs. Tot op de dag van vandaag is dit label een wereldwijd erkend merk dat prominent aanwezig is in de internationale modewereld. Het staat bekend om zijn rauwe, ruige expressie vermengd met vintage details in de vorm parels en edelstenen en magnifieke ontwerpen van indrukwekkende kwaliteit. Balmain slaagt er telkens opnieuw in om authentieke tradities te combineren met hippe, hedendaagse trends.

Stijl en finesse met een Franse toets

Balmain mag terecht trots zijn op de unieke positie die het de afgelopen decennia in de modewereld heeft weten te veroveren. Het heeft geholpen bij het dicteren en inspireren van nieuwe trends, en veel andere merken uit alle uithoeken van de wereld kijken regelmatig naar dit merk voor inspiratie en referentie. Het lijdt absoluut geen twijfel dat de meeste vrouwen die een gezonde interesse hebben in mode, ooit al hebben gehoord van Pierre Balmain en de prachtige ontwerpen uit zijn collecties hebben bewonderd. Elk ontwerp straalt één en al Franse stijl en finesse uit, waardoor een creatie van Balmain de ultieme belichaming is van elegantie en modebewustzijn.

Na de Tweede Wereldoorlog en nadat Pierre Balmain als assistent van de Franse ontwerper Lucien Lelong werkte, besloot hij in het najaar van 1945 zijn eigen merk op te starten. Zijn carrière begon met zijn iconische, grimmige stijl ‘Jolie Madame’, wat iets volledig anders was dan datgene wat ze tot dan in Frankrijk gewend waren. Balmain legde de nadruk namelijk op het vrouwelijke, wat voor 1945 zo goed als nooit werd gedaan. Hoewel Balmain duidelijk het label is waar je naartoe moet als je een opvallende jurk of elegante tas wilt, heeft het merk ook voet aan de grond gekregen in de markt voor modebewuste mannen. Het is duidelijk dat dit label niet bang is om bepaalde risico’s te nemen.

Balmain als weerspiegeling van populaire Franse couture

Het modehuis Balmain is in Parijs ongetwijfeld een vreemde eend in de bijt. Waar veel andere modehuizen het verleden de rug hebben toegekeerd, heeft Balmain ervoor gekozen trouw te blijven aan het verleden en zich van daaruit verder te ontwikkelen. Dit label heeft elk seizoen opnieuw collecties ontwikkeld die op zo goed als iedereen een verpletterende indruk nalieten. Naarmate de internationale modescène zich verder ontwikkelt, lukt het Balmain keer op keer om verder te innoveren. Het is overduidelijk dat de kleding van Balmain bij elke modebewuste man en vrouw past. Van een klassieke, stijlvolle jeans tot een stoere jas met een rock ’n roll uitstraling … Bij Balmain vind je het allemaal. Wil je je vrouwelijke kant benadrukken met formidabele Franse couture? Weet dan dat er niets beter bij een vrouwenlichaam past dan een elegante jurk van Balmain.

Hier bij Miinto kun je van dichtbij bewonderen wat dit Franse modelabel allemaal te bieden heeft. Omdat Balmain een gerespecteerd modehuis met trotse tradities is, zijn we bijzonder fier om op deze pagina een breed scala aan ontwerpen van dit modemerk te kunnen presenteren. Laat je van top tot teen verleiden door een stukje Franse modegeschiedenis en trakteer jezelf op één of meerdere van je favoriete items!

Filter

2103 resultaten

Pagina 1 van 22

Volgende

Pagina 1 van 22