Fantastische keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Shop bij de beste zelfstandige kledingwinkels
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Burberry
Back

Burberry

Het Britse merk Burberry weerspiegelt een en al luxe en verfijning, en is zonder twijfel een van de meest bekende modemerken ter wereld. De specialiteit van Burberry is luxe kleding en accessoires, waarmee het tot in alle uithoeken van de wereld populair is geworden. Verder brengt het ook parfums, zonnebrillen, cosmetica en verschillende andere items op de markt die ook allemaal enthousiast onthaald worden.

Innovatie troef

Burberry zag in 1856 het levenslicht in het Engelse Basingstoke. De naam van het iconische modebedrijf is afkomstig van oprichter Thomas Burberry. In de jaren 70 van de 19e eeuw was Burberry vooral gekend omwille van buitenkledij en gespecialiseerde, koudebestendige kleding. In deze context ontwierp Thomas Burberry in 1880 de gabardine, een innovatief kledingstuk van waterdicht, ademend materiaal. Deze uitvinding werd in 1888 gepatenteerd, drie jaar voor de opening van de eerste Burberry-winkel in de Britse hoofdstad Londen.

In de beginjaren van de 20e eeuw bleef de focus van Burberry gericht op buitenkleding. Zo voorzag het modemerk zelfs de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, die als eerste man ooit de Zuidpool bereikte in 1911, van de nodige koudebestendige kledij. Maar hier bleef het niet bij; ook andere beroemde ontdekkingsreizigers, zoals Ernest Shackleton en George Malloy, mochten tijdens hun avonturen rekenen op de innovatieve, kwalitatieve kledij van Burberry.

Een mode-icoon met bijna 150 jaar geschiedenis

De groeiende bekendheid van Burberry leidde er zelfs toe dat het Britse Ministerie van Oorlog in 1914 een grote bestelling voor een kledingstuk plaatste om de officieren tegen de kou te beschermen. Hieruit vloeide het trenchcoat-model voort, een van de meest populaire modellen onder de Burberry jassen, dat zelfs meer dan 100 jaar later nog altijd een enorm succes heeft.

Ook na de oorlog bleef het Britse modemerk verder ontwikkelen. Het was vooral bekend om haar unieke combinatie van innovatieve creaties, eindeloze elegantie en duurzame kwaliteit. Ook in de 21e eeuw is Burberry nog altijd een van de bekendste merken ter wereld, en mag het rekenen op een groot aantal trouwe fans.

Het valt niet te ontkennen dat Burberry een heus mode-icoon is met bijna 150 jaar geschiedenis. Het combineert schijnbaar moeiteloos het Britse erfgoed met de fascinerende luxe van de moderne catwalks. Met de productie van koudebestendige kleding zette Burberry zijn eerste innovatieve stappen, waarna het doorheen de decennia en tot op de dag van vandaag het ultieme voorbeeld is geworden van innovatie, kwaliteit, elegantie en exclusiviteit. Een prestatie om trots op te zijn!

Het unieke aanpassingsvermogen van Burberry

De reden voor het overweldigende succes van Burberry ligt in de combinatie van traditie en innovatie. Het typisch Britse accent is goed zichtbaar in het motief van de kleding, maar ook in de verschillende accessoires van het merk, zoals schoenen, tassen en de iconische Burberry sjaals. Door deze traditionele elementen keer op keer te combineren met hippe trends, laat Burberry zien dat het zich moeiteloos kan aanpassen aan de hoge eisen van een veranderend publiek. Het Britse merk slaagt telkens opnieuw in om de zoektocht naar nieuwe materialen en moderne oplossingen tot een succesvol einde te brengen.

Filter

1795 resultaten

Pagina 1 van 18

Volgende

Pagina 1 van 18