Fantastische keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Shop bij de beste zelfstandige kledingwinkels
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Diadora
Back

Diadora

Het woord Diadora komt van het Griekse “dia-dora”, wat “het delen van geschenken en eer” betekent. Voor het modelabel Diadora zijn het delen van succes, groepsgevoel bij competitieve sportactiviteiten en competitie die zowel de afzonderlijke teamleden als de tegenstanders waardig is, enkele van de belangrijkste principes. Het ultieme doel van Diadora is om het merk bekend te maken als wereldleider in sport en lifestyle, waarbij een unieke stijl, technologische innovatie en eindeloos enthousiasme de allesbepalende sleutelwoorden zijn.

Niet alleen creativiteit en verbeeldingskracht, maar ook uitgebreid onderzoek naar materialen en systemen, voortdurende technologische innovatie toegepast op sport, welzijn en individuele veiligheid en Italiaanse stijl hebben Diadora doorheen de tijd doen groeien. Dit bedrijf heeft een duidelijke visie en mag terecht trots zijn op de talrijke, grootse successen die het tot nu toe heeft gekend.

Van functionele bergschoenen tot innoverende modeartikelen

Diadora werd kort na de Tweede Wereldoorlog, in 1948, opgericht als een ambachtelijk laboratorium voor de productie van bergschoenen. Het duurde niet lang of deze schoenen werden als de beste berg- en merkschoenen op de markt beschouwd. In de jaren 60 verplaatste de focus van Diadora zich naar de sportwereld. Hierbij onderscheidde het zich door de hoge kwaliteit en de vooruitstrevende kenmerken van zijn producten. De productie van Diadora-artikelen bereikte in deze periode grote industriële volumes.

Het begin van de jaren 70 werd gekenmerkt door een explosieve groei van de professionele sportwereld. Diadora was het eerste Italiaanse bedrijf dat de wereld liet kennismaken met een nieuw concept van sportmarketing; het koos kampioenen met een grote aantrekkingskracht als uithangbord voor het label. Wereldbekende sporters zoals Bjorn Borg en Roberto Bettega zijn niet alleen belangrijke figuren in de sportwereld, maar werden dankzij Diadora ook heuse stijliconen. Vanaf dat moment werd sport een kledinggerelateerd fenomeen waarbij de producten van Diadora de oversteek van wedstrijdsport naar vrijetijdssport maakten.

Diadora als partner van iconische sporthelden

Dankzij dit partnerschap met verschillende iconische sportkampioenen was Diadora de onbetwiste hoofdrolspeler van de internationale sportwereld geworden. Het fenomeen “sportkleding” vertoonde geen enkel teken van vertraging. Integendeel, dankzij iconische figuren als Antonio Cabrini, Pat Cash en Andrea Zorzi werd dit hele gebeuren nog intenser. Sporthelden zijn de nieuwe beroemdheden en hun stijl bepaalt de geldende trends.

In de jaren 90 richt Diadora een onderzoekscentrum op met voor die periode een vernieuwend team van medewerkers, zoals schoentechnici, deskundigen van het Polytechnisch Centrum voor Bio-engineering in Milaan en artsen die gespecialiseerd zijn in orthopedie. Bovendien grijpt Diadora met de nieuwe lijn Diadora Utility de kans om zich opnieuw op werkschoenen te focussen. De start van het nieuwe millennium staat in het teken van wereldwijde expansie, interessante sportovereenkomsten en een nieuwe, specifieke visie op luxe sportkleding. In deze periode ziet de Heritage-lijn het levenslicht en worden de eerste echte experimenten met mode en sportkleding uitgevoerd.

Sinds 2010 richt Diadora zich opnieuw op de elementen die het bedrijf doorheen de jaren voor velen tot een referentiepunt hebben gemaakt: stijl en sportprestaties. Op deze pagina kun je rustig de tijd nemen om de prachtige creaties van Diadora te bewonderen. Ben je op zoek naar een kwalitatief paar casual schoenen, een comfortabele jas of een stijlvolle broek voor jezelf, je partner of je kind? De kans is groot dat Diadora iets in zijn aanbod heeft dat perfect bij je persoonlijke wensen en behoeften aansluit!

Filter

586 resultaten

  • 1
  • 2
  • 6

Pagina 1 van 6

Volgende
  • 1
  • 2
  • 6

Pagina 1 van 6