Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Dsquared2

De getalenteerde en bekroonde stylisten, de gebroeders Caten zijn het gezicht en het hart van Dsquared2, die met één voet in Canada staan en een andere in Italië. Bekend om hun durf en creativiteit in zowel hun collectievoorstellingen als hun publieke optredens, zijn Dean en Dan een garantie dat Dsquared2 nooit zal bezwijken door verveling of de conventies van de mode.

Tweelingbroers veroveren de modewereld

Dean en Dan Caten zijn tweelingbroers, geboren en getogen in Toronto, maar van Italiaanse afkomst. Ze startten hun carrière in de modewereld toen ze in 1984 gingen studeren aan de Parson's School of Design in New York. In 1992 verhuisde het duo naar Italië met het enige doel een eigen merk te creëren.

Drie jaar lang werkten ze samen met verschillende bekende merken in Italië, zoals Versace en Diesel, tot ze in 1995 hun eerste mannencollectie met het Dsquared2-label presenteerden. De opkomst van het merk was meteen een schot in de roos. De extravaganties in de Dsquared2-collectievoorstellingen hebben sinds de start het hart veroverd van de media en blijven de aandacht van het publiek trekken.

Eerst was Dsquared2 een merk voor mannenkleding, maar in 2003 begon de lancering van damescollecties. Eerder, in 2000 kregen de gebroeders Caten al bekendheid door de kostuums voor Madonna te ontwerpen voor haar 2001 Drowned Wereldtournee. De bekroonde ontwerpers zijn echte beroemdheden geworden in de modewereld terwijl ze non-stop Dsquared2-winkels openen in 's werelds hipste steden.

Momenteel pendelen Dean en Dan Caten tussen Milaan en Londen, terwijl de Dsquared2-collecties nog steeds in Italië worden geproduceerd.

Geboren in Canada, made in Italy

Het concept van Dsquared2 vind je eenvoudig terug in het motto van het merk: "Geboren in Canada, Made in Italy."

De stukken zijn een originele mix van Canadese iconografie en Italiaanse kleermakerstraditie - een verfijnd ontwikkelde stijl overgoten met een sausje grappige humor. De collecties van het merk portretteren het contrast tussen het sportieve en het elegante, het casual en het extravagante, het mannelijke en het vrouwelijke, waardoor het merk een unieke stijl en charismatische look krijgt.

De collecties van Dsquared2 werden steeds geraffineerder, terwijl ze er toch in slaagden de sensualiteit, die zo kenmerkend is voor het merk, te behouden.

Bekroonde durf en creativiteit

In de loop der jaren mochten Dsquared2 en de gebroeders Caten meerdere prijzen ontvangen voor hun bijdrage aan de modewereld.

In 2003, het jaar waarin de eerste damescollectie lanceerden, werd het merk bekroond met La Kore, de Oscar van de Italiaanse mode voor de meest originele ontwerper. In hetzelfde jaar werden Dean en Dan Caten door GQ Magazine USA verkozen tot "Men of the Year" in de categorie Best Advanced Design Team.

Vanaf dat moment stopte het eerbetoon niet meer. In 2006 wonnen Dean en Dan de belangrijke Aguja de Oro-prijs in Spanje. Het jaar daarop wonnen ze de GQ Spanish Award in de categorie Man van het jaar. In 2009 wonnen ze een ster in de Canadese Walk of Fame, met een opening in hun woonplaats Toronto.

De erkenning die hen in de loop der jaren te beurt viel, beloont een carrière die wordt gekenmerkt door creativiteit en durf, twee van de belangrijkste kenmerken die Dsquared2 blijft vertalen in elke collectie.

Filter

7333 resultaten

Pagina 1 van 74

Volgende

Pagina 1 van 74