Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Fendi
Back

Fendi

Meer dan 100 jaar bestaat Fendi al. Dit modehuis met het kenmerkende dubbele F-symbool produceert kleding en accessoires. Maar bovenal is het geliefd voor het “Fur Atelier” waar de fijnste creaties in bont vandaan komen. Wil je je in die heerlijke warme zachtheid hullen, dan moet je een kijkje nemen naar de Fendi artikelen bij Miinto. Nergens vind je een ruimere keuze, want hier zijn talloze retailers verenigd.

Een Italiaans echtpaar en 5 dochters

Fendi werd gelanceerd in 1918 toen Adele Casagrande in het centrum van Rome een winkeltje opende om leder- en bontwaren te verkopen. Nomen est omen; op dat moment had ze nog geen vermoeden hoe groot haar modehuis wel zou worden, ook al was dat dan onder de naam van haar echtgenoot Edoardo Fendi. Het echtpaar kreeg 5 dochters die allemaal mee in de zaak gingen werken. Dat was zeker nodig want het bedrijf groeide snel.

In de jaren 60 hadden de prachtige creaties in bont het modehuis wereldberoemd gemaakt. Dit was de periode dat de ontwerper Karl Lagerfeld voor Fendi ging werken. Hij bedacht het logo met de dubbele F dat zich snel een plaats toe-eigende in de groeiende lijst van internationale statussymbolen.

Speels bont

Voor Fendi begon alles met bont, en dat hebben ze nooit vergeten. Ook nu nog zijn bontwaren hun belangrijkste product. In de 21e eeuw betekent dat licht materiaal in een veelheid van kleuren, frivool patchwork of kleurrijke bontaccenten op kleding en accessoires. Met hun ontwerpen die zowel teenagers als beenagers aanspreken, in combinatie met streelzachte zijde of schitterende diamanten, zorgt Fendi ervoor dat bont een blijver is in de modewereld.

Fendi-lijnen

Ben je eenmaal creatief bezig en merk je dat je ideeën aanslaan, dan ga je natuurlijk verder op deze weg. Zo zagen in de loop der jaren vele nieuwe collecties het licht bij Fendi. De vijf dochters die in 1962 al zo goed als volledig het zeggen hadden in de firma Fendi zetten zich samen met Karl Lagerfeld die dan hun creative director geworden was. Ze bedachten de kledinglijn Fendissime die een jonger publiek aanspreekt.

Prêt-à-porter volgde in 1969 met de presentatie van de eerste collectie in het Palazzo Pitti te Florence. In 1985 veroverde Fendi een plaatsje in de parfumwereld, een succesformule die bleef duren tot 2015. Het gamma werd nog verder uitgebreid met zonnebrillen en uurwerken. Niet alles was echter een blijver; dat bewezen de Fendi-pennen die in 1989 gelanceerd werden maar een decennium later alweer verdwenen. Wie zich niet alleen stijlvol wil kleden, maar ook gezellig wil wonen, zoekt huismeubilair bij Fendi Casa.

Een handtas op maat

Een van de allerleukste nieuwigheden van Fendi is wellicht hun maatwerkwinkel waar je terecht kan om een handtas te laten ontwerpen. Vind je dat toch een tikje té extravagant, dan hoeft niets je tegen te houden om een andere tijdloze Fendi te kiezen zoals de Baguette, 2jours, Peekaboo of Pequin handtassen. Het maakt niet uit wat voor kledingstijl je hebt, bij Fendi vind je gegarandeerd de passende accessoires.

Filter

1095 resultaten

Pagina 1 van 11

Volgende

Pagina 1 van 11