Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Givenchy
Back

Givenchy

Het modehuis Givenchy werd in 1951 opgericht door Hubert de Givenchy, die zijn carrière begon als leerling bij enkele van de grootste ontwerpers in de Franse hoofdstad Parijs. Hij bracht een heuse revolutie teweeg in de modewereld door zijn eigen winkel te openen waar designerjurken zomaar ‘op straat’ konden worden gekocht. Deze gewaagde zet leidde mode weg van salon- naar straatniveau.

Door de jaren heen hebben veel beroemdheden kleding van Givenchy gedragen, en ook bij Miinto kun je terecht voor stijlvolle luxe van Givenchy. Kies bijvoorbeeld een paar sneakers, een tas, een kleedje of andere kleding en accessoires, en voeg wat welverdiende luxe aan je dagelijkse leven toe.

De introductie van “prêt-à-porter”

Het modehuis Givenchy was het eerste luxe modehuis dat “prêt-à-porter” introduceerde. Tot de jaren 50 was mode voorbehouden aan vrouwen uit de hogere klasse die een modehuis in Frankrijk binnengingen en voor veel geld een met de hand genaaid kleedje bestelden. Givenchy was een van de eerste luxe ontwerpers die een goedkopere, kant-en-klare collectie creëerde. Hoewel de collecties nog steeds duur waren, waren ze wel al een pak goedkoper dan bijvoorbeeld “haute couture”.

Dankzij het “prêt-à-porter”-concept van Givenchy konden ook meer gewone vrouwen een winkel binnengaan en een prachtig Givenchy-kleedje kopen. Deze democratisering van de mode betekende dat je als ontwerper vanaf nu kleding kon maken voor iedereen die interesse had in mode. Kortom, “prêt-à-porter” zorgde er gewoon voor dat mode voor veel meer mensen binnen handbereik lag.

Givenchy: mode voor sterke en intelligente vrouwen

Hier bij Miinto vind je verschillende Givenchy-items, zoals kleding, sneakers, tassen en talrijke andere accessoires. De ontwerpen van dit Franse modehuis staan bekend om stijlvolle, volwassen producten met een stevige dosis stijl. Zo maakt dit modelabel bijvoorbeeld sneakers die er misschien wat gek uitzien, maar desondanks uiterst verfijnd zijn. Deze principes gelden ook als je een tas of ander accessoire van Givenchy wilt, want dit label weet op een formidabele manier stijl en glamour te combineren. Het is dan ook niet verrassend dat de ontwerpen gericht zijn op sterke, intelligente vrouwen met een gevoel voor tijdloze mode en interesse in moderne details.

Vrouwelijke persoonlijkheden als muzen

Givenchy is altijd al een merk geweest dat veel artiesten en beroemdheden heeft aangetrokken. Hierdoor heeft dit modelabel een kleine, hechte groep persoonlijkheden bijeengebracht die als inspirerende muzen voor Givenchy optraden.

Givenchy stierf in 2018 als een soort volksheld voor de Fransen; elke inwoner van Frankrijk wist wie hij was en waar hij voor stond. Dit komt onder andere omdat hij in de jaren 60 met Hollywood begon samen te werken. In het verleden was het een traditie onder Franse luxe ontwerpers om kleding te ontwerpen voor het koningshuis, maar Givenchy koos voor een andere aanpak en werkte in plaats daarvan met filmsterren. Zijn belangrijkste muze was Audrey Hepburn, die Givenchy wereldwijde roem gaf met de “little black dress”, een zwarte, eenvoudige en nauwaansluitende cocktailjurk die ze droeg in de film “Breakfast at Tiffany’s”. Films waren toen een plek waar gewone mensen konden dromen, en nu konden ze dromen van een magnifiek Givenchy-kleedje.

Tegenwoordig staat Givenchy synoniem voor tijdloze elegantie. Net zoals Audrey Hepburn in “Breakfast at Tiffany’s”, was de mode van Givenchy gericht op moderne, intelligente vrouwen. Een andere beroemdheid die vaak werd gezien in kleding van Givenchy, was Jackie Kennedy, door velen beschouwd als een moderne, trendsettende vrouw. Het is net dit type vrouwen dat tot op de dag van vandaag wordt geassocieerd met dit Franse modehuis.

Hier bij Miinto kun je vanuit het comfort van je huis kennismaken met onze selectie van Givenchy-items. Het zal niet lang duren vooraleer je van top tot teen verleid wordt door de stijlvolle elegante van dit wereldberoemde modemerk!

Filter

2888 resultaten

Pagina 1 van 29

Volgende

Pagina 1 van 29