Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Isabel Marant

De ontwerpster Isabel Marant werd befaamd om haar onorthodoxe Parijse chique esthetiek die furore maakte door de onafhankelijke en vrije levensstijl van degenen die haar kleding dragen. Tot haar meest populaire creaties behoren de kanten jurken met geborduurde details die bijzonder succesvol zijn onder de Franse designfans.

Isabel Marant begon haar carrière in 1989. Vijf jaar later lanceerde ze haar prêt-à-porter-merk en kon zij reeds rekenen op een trouw publiek die gek was op haar specifieke stijl. In de loop der tijd werd het merk dat haar naam draagt een groot commercieel succes in de internationale modewereld. Vandaag hoort ze bij de grote beroemdheden uit de modewereld.

Succes in Parijs

Het succesverhaal van Marant begon in 1989 toen ze op 22-jarige leeftijd Twen, een breigoedmerk, lanceerde. Zes jaar later, in 1995, organiseerde ze het eerste evenement voor het merk Marant. Destijds rekende ze op haar vrienden om de eerste creaties van het merk op de catwalk te vertonen.

In 1998 opende Marant haar eerste boetiek in een voormalig atelier in de Rue Charonne, ten oosten van Parijs, in de wijk Bastille. Deze winkel bestaat nog steeds en markeert een belangrijke mijlpaal in het traject van deze Parijse ontwerpster.

Momenteel heeft het merk Isabel Marant meer dan 40 eigen winkels over de hele wereld. Niettegenstaande de groei en uitbreiding van het merk en het bedrijf is het er toch in geslaagd de oorspronkelijke visie behouden. Namelijk een oprechte en grote liefde voor alles wat mode omhelst. Of de stukken nu in Parijs, New York of Hong Kong terecht komen, de idealen die ze uitstralen blijven dezelfde. Het resultaat zijn altijd unieke ontwerpen die alle elementen bevatten die zo kenmerkend zijn voor haar unieke stijl en esthetische visie.

Vrouwelijke klasse en persoonlijkheid

Het concept van het merk Isabel Marant straalt liefde uit voor haar kleding en materialen en verkondigt tegelijkertijd een visie van vrouwelijkheid vol individuele persoonlijkheid en klasse. Marant verkondigde menigmaal dat zij kleding ontwerpt voor vrouwen die gaan voor stijl in combinatie met hun eigen persoonlijkheid.

We zien vaak dat de modewereld gedomineerd door het idee van onbereikbare vrouwen op oogverblindende tijdschriftcovers maar Marant gaat er prat op dat zij vrouwen kleedt voor hun echte leven, op straat, op het werk of in hun vrije tijd.

Marants stukken ontbloten de diepe connectie met haar persoonlijke voorkeuren voor kledij en mode. Toen ze mode studeerde bij Studio Berçot, leerde ze namelijk dat ze niet moest verwachten dat anderen iets zouden dragen wat ze zelf niet zou dragen. Daarom verlaat een stuk nooit haar atelier dat ze niet zelf heeft uitgeprobeerd.

Haar voorkeur gaat uit naar zachte details en een eenvoudige kleermakers- en relaxte visie, die een chique Parijse esthetiek tot uitdrukking brengt. Ondanks haar liefde voor de Parijse mode haalt ze vaak inspiratie uit reizen over de hele wereld, waarbij ze haar observaties opschrijft en probeert te integreren in de karakteristieke en unieke concepten van het merk dat haar naam draagt. Door de elementen die ze uit haar persoonlijke observaties haalt te integreren in Parijse chic bereikt Marant fantastische, esthetische resultaten die een sterke persoonlijkheid uitstralen.

Filter

840 resultaten

  • 1
  • 2
  • 9

Pagina 1 van 9

Volgende
  • 1
  • 2
  • 9

Pagina 1 van 9