Fantastische keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Shop bij de beste zelfstandige kledingwinkels
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Jacquemus

Over zijn eerste ervaring als ontwerper vertelt Simon Porte Jacquemus dat hij op zevenjarige leeftijd een rok creëerde voor zijn moeder. Hij nam een gordijn en sneed daarin met een groot keukenmes 8 gaten aan beide zijden. Met een veter van een Converse schoen werkte hij zijn design af. Zelf vond hij het een lelijke rok, maar zijn moeder droeg hem toen ze hem naar school bracht. Grootmoeder vertelde hem dat zijn moeder er best wel goed mee stond. Dat leerde hem om niet aan zichzelf te twijfelen.

Eerbetoon aan moeder

12 jaar na dat prille begin met de gordijnen lanceerde Simon zijn eerste collectie dameskleding. Hij gaf het bedrijf de meisjesnaam van zijn moeder die plots was overleden; ze stierf op 42-jarige leeftijd in een auto-ongeluk. Dat verlies leidde hem er ook toe de grote stap te zetten als zelfstandige, want daarvoor had hij het eigenlijk relatief rustig aan gedaan met kortstondige studies aan een Parijse modeschool en een job als assistent stylist die hij ook niet lang volhield. In feite is hij autodidact.

Een klein dorpje

Een ander belangrijk element in het leven van Simon Porte is de streek waar hij geboren werd. Hij houdt ervan met hart en ziel, en vertoeft er graag als zijn tijd het toelaat. In het dorpje Mallemort speelde hij als kind in de velden op blote voeten en in gemakkelijk zittende kleding. Dat is dan ook één van de redenen waarom zijn kleding zo comfortabel zit en zoveel bewegingsvrijheid biedt. De stoffen die hij kiest, zijn ook relatief eenvoudig, afkomstig van een firma die werkkledij produceert. Hetzelfde geldt voor de snit.

Spaarzaamheid leidt tot minimalisme

Het minimalisme dat zo kenmerkend is voor de kledinglijnen van Jacquemus groeide oorspronkelijk uit harde noodzaak. Simon Porte had in het begin van zijn carrière gewoonweg geen geld. In die tijd kocht hij zijn stoffen zelf op een markt in Parijs en liet hij bepaalde elementen weg bij de creatie om het product niet te duur te maken.

Een Instagrammer met gevoel voor humor

Het begin in 2009 mag dan bescheiden geweest zijn, maar inmiddels is Jacquemus tot een wereldspeler uitgegroeid die vooral sterk staat in social media. Simon weet namelijk bijzonder goed hoe hij deze kanalen moet bespelen. Zijn Instagram account vergaarde 3 miljoen volgers en de aantallen stijgen nog steeds. Hij staat ook zelf graag voor de camera en deinst er niet voor terug om af en toe de draak met zichzelf te steken. En enkele van zijn beste vrienden leerde hij online kennen.

Fijne maar betaalbare kleding

Laat je verleiden door Jacquemus. Niet door de man zelf, want hij is al besproken, maar wel door zijn mode. Zoek de mooiste Jacquemus avondjurken bij Miinto met franjes of pailletten. Ze bekrachtigen je vrouwelijke vormen en doen je sprankelen als ster van een party. Droom weg van de zonovergoten Provence in de zomer met de bovenmaatse Bomba hoed op je hoofd. Toon je spontane natuur met een knalgroene Bello bag of een roze Pichou mini bag. Of denk aan manlief met een keuze uit de Jacquemus “L’homme” collectie.

Filter

468 resultaten

  • 1
  • 2
  • 5

Pagina 1 van 5

Volgende
  • 1
  • 2
  • 5

Pagina 1 van 5