Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Prada
Back

Prada

Mario Prada, de oprichter van het gelijknamige en wereldwijd bekende modehuis, opende zijn eerste winkel in 1913 in de magnifieke Italiaanse modestad Milaan. Hij verkocht er voornamelijk fijne lederwaren. De kwalitatieve Prada-koffers waren populair bij verschillende leden van de Italiaanse koninklijke familie, wat ertoe leidde dat Prada al redelijk snel op een bepaalde status en erkenning mocht rekenen. Bovendien was het de gedroomde link naar de fascinerende jetsetwereld, waar Prada zich wist te profileren als een luxueus merk voor reiskoffers en -accessoires.

Tegen het einde van de jaren 70 bleef er echter niet veel meer over van Mario’s zorgvuldig opgebouwde imperium. De zaak kwam in 1978 via een erfenis in handen van zijn kleindochter, Miuccia Prada. Zij begreep al snel dat er veranderingen moesten worden doorgevoerd. Zoniet zou het niet lang duren vooraleer het gedaan was met het merk Prada. Hoewel ze amper kennis had van de modewereld, is Miuccia er toch in geslaagd om een nieuw pad in te slagen. Ze blies het spreekwoordelijke stof weg en liet de wereld een volledig nieuwe esthetiek zien. In tegenstelling tot al het maatwerk van de voorbije decennia, zorgde Miuccia er ook voor dat er een heuse confectielijn in standaardmaten werd uitgebracht.

Het ontstaan van de iconische Prada-tas

De eerste Prada-schoenen zagen het levenslicht in 1982. Drie jaar later was het de beurt aan de tas van het Italiaanse modemerk, waarna het niet lang duurde vooraleer deze stevige, zwarte en functionele nylon-tas wereldwijd een gegeerd hebbeding werd. Dit gigantische succes leidde ertoe dat de Prada-tassen tot op de dag van vandaag ontzettend populair zijn. Miuccia Prada was erin geslaagd om het merk van haar grootvader opnieuw op een positieve manier in de schijnwerpers te plaatsen!

De verfrissende visie van Miuccia leidde ertoe dat modekenners elk jaar opnieuw staan te trappelen om de nieuwe collecties te mogen bewonderen. Ook de schoenen van Prada stellen nooit teleur; de getalenteerde ontwerpers van het Italiaanse modehuis slagen er keer op keer opnieuw in om verschillende, schijnbaar tegengestelde concepten met elkaar te combineren tot een uniek en opvallend geheel.

Op zoek naar meer diepgang

Het is de unieke persoonlijkheid van Miuccia Prada die een impact heeft op deze constante tegenstellingen. Zo bekende ze ooit dat ze een haat-liefdeverhouding met de modewereld heeft, en dat alles wat mode-gerelateerd is een diepere betekenis heeft. Voor deze eigenzinnige creatief directeur weerspiegelt mode namelijk wat we over onszelf en over de wereld denken.

Het duurde niet lang of Miuccia Prada trok naar de Verenigde Staten, waar ze in 1986 de eerste Prada-winkel in opende in New York. Doorheen de jaren leidde de natuurlijke evolutie van de modewereld tot nieuwe lijnen en producten, buiten de gewilde Prada-tassen om, zoals brillen en een confectielijn voor heren. Prada koos zelfs voor een samenwerking met het Spaanse bedrijf Puig om een eigen parfumlijn op de markt te brengen: Prada Eau de Parfum.

Een duurzame toekomst

De oorsprong van de combinatie van klassieke traditie en moderne stijl lag in de minimalistische stijl van Miuccia en is nauw verweven met duurzaamheid. In 2019 was Prada zelfs een van de ondertekenaars van het Fashion Pact, een overeenkomst waarin verschillende belangrijke bedrijven uit de kledingsector zich engageren voor een schoner en duurzamer productiemodel.

Sinds april 2020 staat de Belgische modeontwerper Raf Simons aan de creatieve zijde van Miuccia. Deze opvallende benoeming toont aan dat Prada niet wil vastroesten in het verleden en de wereld op een aangename manier wil blijven verrassen met tegenstrijdige collecties.

Filter

1902 resultaten

Pagina 1 van 20

Volgende

Pagina 1 van 20