Geweldige keuze uit meer dan 3.000 merken | Gratis verzending vanaf €50 en gratis retourneren
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Saint Laurent

Yves Saint Laurent was pas 18 jaar oud toen hij door Christian Dior zelf werd aangenomen als protégé. De modewereld besefte al snel hoeveel talent hij had, maar het waren waarschijnlijk slechts enkelen, waaronder Christian Dior, die wisten hoeveel hij zou betekenen voor de modewereld. Dit was het startschot voor een buitengewoon modeverhaal.

Baanbrekend Saint Laurent

Slechts vier jaar nadat Yves Saint Laurent werd aangenomen, overleed Christian Dior. Dit betekende dat Yves Saint Laurent, op dat moment nog maar 22 jaar oud, de stoel krijgt overhandigd van wat destijds een van 's werelds grootste modehuizen was. Na vijf jaar als hoofd van het modehuis Dior, startte Yves Saint Laurent in 1963 een modehuis onder zijn eigen naam. En de rest is, zoals het gezegde luidt, geschiedenis.

Hoewel dit Franse modehuis zijn naam intussen heeft veranderd in Saint Laurent, zijn de vlijmscherpe ontwerpen en de achterliggende filosofie nog steeds hetzelfde. In 1966 was Yves Saint Laurent het eerste couturehuis dat het concept van luxe prêt-à-porter introduceerde met een focus op jeugd en vrijheid. Dit was een eerste cruciale stap in de modernisering van de mode en bracht een revolutie teweeg in het gehele sociaal-culturele landschap.

In 2016 werd Anthony Vaccarello benoemd tot creatief directeur. Tegenwoordig biedt Saint Laurent een brede collectie met kleding, accessoires, schoenen, sieraden en brillen voor zowel mannen als vrouwen. Saint Laurent is altijd een van de toonaangevende merken in high-end mode geweest, en dit zal naar verwachting nog vele jaren blijven doorgaan.

De smoking, de Mondriaan en het safari-jasje

Saint-Laurent zit achter enkele iconische creaties die waarschijnlijk nooit uit de mode zullen raken. Enkele van de meest bekende ontwerpen van Yves Saint Laurent zijn de smoking, de Mondriaan en het safari-jasje. Dit laatste item was ronduit revolutionair omdat het extreem brak met de vrouwelijke designidealen. Hoewel dit jasje geïnspireerd is op militaire jassen, werd het toch een symbool van sensualiteit en vrouwelijke kracht.

De smoking is, zoals de naam al aangeeft, een pak voor dames. Saint Laurent was de eerste die ooit vrouwen een smoking liet dragen. Tot op de dag van vandaag is dit een van de meest in het oog springende creaties in de modegeschiedenis. De Mondriaan is de elegante jurk van Yves Saint Laurent die popcultuur en couture op een magnifieke manier met elkaar verweeft.

Saint Laurent als schepper van baanbrekende klassiekers

Toen Yves Saint Laurent in 2008 stierf, liet hij een modehuis achter dat in alle opzichten een van de zwaargewichten in de Parijse modescène is. Er zijn maar weinig ontwerpers die dezelfde heilige status hebben bereikt onder hun collega's. YSL was een meester, en de hele productie van zijn werken is een kunsterfgoed dat heeft bijgedragen aan de manier waarop mannen en vrouwen zich toen, nu en in de toekomst zullen kleden.

Hoewel de ontwerpen van Saint Laurent in hun tijd vaak controversieel en innovatief waren, bleven ze altijd scherp en relevant. In de loop van de tijd zijn veel van de ontwerpen van Saint Laurent klassiekers geworden die de veranderende trends en modegrillen hebben weten te overleven.

Ontdek de formidabele selectie van Saint Laurent op Miinto en laat je van top tot teen verrassen door de stijlvolle ontwerpen van dit iconische Franse modehuis!

Filter

2331 resultaten

Pagina 1 van 24

Volgende

Pagina 1 van 24