's Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 50€ en gratis retournering
Bespaar 15% EXTRA op de OFFERS met de code: EXTRA15
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50€ EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Dames Schoenen
Back

Damesschoenen

Ben jij net zoals ons volledig geobsedeerd door schoenen? Van klassieke pumps tot comfortabele sneakers en stoere enkellaarsjes … Mooie damesschoenen zijn een perfecte weerspiegeling van jouw unieke stijl. Op Miinto kun je terecht voor een ruim aanbod aan damesschoenen. Zet je prachtige persoonlijkheid in de kijker met een zorgvuldig gekozen paar schoenen. Glinsterende pumps onder een zomers kleedje, een elegante veterschoen onder je nieuwe chino of knalrode sneakers onder een zwarte broek? Aan jou de keuze!

Van prehistorische functionaliteit tot modern design

Schoenmode en -stijlen zijn in de afgelopen 100 jaar enorm geëvolueerd, maar de geschiedenis van damesschoenen gaat veel verder terug dan dat. De eerste prehistorische schoenen waren niet meer dan enkele omwikkelde stukken leer die hoogstwaarschijnlijk enkele gelijkenissen hadden met de moderne mocassin. Romeinse vrouwen droegen dan weer vaak sandalen of ‘calcei’, laarzen met leren riemen die trouwens ook door mannen werden gedragen. Hoewel damesschoenen tijdens de renaissance verder bleven evolueren, was er van mode nog geen sprake en bleef functionaliteit de norm. Bovendien werden damesschoenen meestal bedekt door lange kleding, zodat er zelfs geen behoefte was om de aandacht te richten op stijl en design.

Aan het einde van de 15e eeuw werden afgeronde tenen geïntroduceerd. Veel vrouwen droegen ook schoenen die eigenlijk zachte slippers waren, gemaakt van zijde en andere delicate stoffen. Tussen de 16e en 19e eeuw werden voor het eerst in de geschiedenis hoge hakken geïntroduceerd, zodat kunstenaars in de modder konden wandelen zonder al te modderig te worden. Ook militairen hadden op oorlogsterrein baat bij zulke exemplaren. En inderdaad, dit type schoen werd vroeger zowel door mannen als vrouwen gedragen!

Bij de start van de industriële revolutie in de 19e eeuw, begonnen schoenmakers stilaan een vleugje mode aan schoenontwerpen toe te voegen. Dit is meteen ook de periode waarop er een onderscheid kwam tussen heren- en damesschoenen. Vrouwen droegen voornamelijk kleine pumps en stijlvolle hoge hakken, terwijl mannen meer functionele lederen laarzen begonnen te dragen.

Klein en fijn

Omdat een vrouwelijke voet over het algemeen kleiner en delicater is dan de voet van een man, wordt deze in sommige culturen zelfs vereerd. Voetbinding bij Chinese vrouwen is hier een gekend voorbeeld van! Vroeger was het namelijk aantrekkelijk voor vrouwen om hun voeten te binden. Slechts eenmaal per week mochten ze hun voeten uit de strakke bindingen halen, zodat ze ze konden wassen en parfumeren. Ondanks eerdere mislukte pogingen, sloeg het communistisch regime er in 1949 in om deze praktijk definitief naar de prullenmand te verwijzen.

De toekomst van damesschoenen

Sinds de jaren 70 zijn sneakers de meest populaire damesschoenen op de markt. Ze worden meer verkocht dan eender welk ander type schoen. Door een combinatie van wetenschappelijke vooruitgang en marketing, komen er non-stop nieuwe en comfortabele modellen op de markt. Wat high fashion voor damesschoenen betreft, kunnen we voornamelijk spreken van een heropleving van de vroegere modestijl. Hoewel vroegere ontwerpen vaak op een subtiele manier aangepast worden, zijn veel retro-ontwerpen niet te onderscheiden van vintage damesschoenen. Hoe dan ook, een schoenenobsessie is perfect normaal … Twijfel dus niet langer en kies vandaag nog je nieuwe paar damesschoenen op Miinto!

Filter
Prijzen in be  EUR
Sale   Premium brands  

5568 resultaten

Pagina 1 van 56

Volgende

Pagina 1 van 56