Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

SNEAKERS VAN DIADORA

Als u tegenwoordig naar Diadora kijkt, ziet u een prachtig merk van wereldklasse als het gaat over de productie van de beste en mooiste Diadora sneakers. Zeker wanneer u weet dat Diadora ooit is opgestart als een label dat zich uitsluitend richtte op wandelschoenen. Doorheen de tijd is dit merk dus een pak interessanter geworden, en zowel bij sport- als schoenenliefhebbers vallen de sneakers van Diadora erg in de smaak.

Dit merk werd kort na de Tweede Wereldoorlog, in 1948, in Italië opgericht door de gerenommeerde modeontwerper Marcello Danieli. Intussen is Diadora uitgegroeid tot een toonaangevend sportlabel. In de beginjaren was het een ambachtslaboratorium waar alleen maar de allerbeste werk- en bergschoenen ter wereld werden gemaakt. Hoewel ze in deze erg gespecialiseerde sector een erg goede naam hadden, besloot Diadora om toch iets meer ambitie te tonen. Dit leidde ertoe dat ze in de jaren 60 met eigen Diadora sneakers op de markt kwamen. De geavanceerde en kwalitatieve sportschoenen die ze produceerden, zorgden ervoor dat het label op veel succes kon rekenen. De productie van Diadora-items bereikte in deze periode enorme industriële aantallen.


Diadora sneakers als partner van iconische sporthelden


Zoals we allemaal weten, werd het begin van de jaren 70 gekenmerkt door een enorme groei van de professionele sportwereld. Diadora was de allereerste Italiaanse onderneming die een nieuw concept van sportmarketing introduceerde. Hiervoor koos het charismatische kampioenen met een enorme aantrekkingskracht als uithangbord voor het merk. Wereldberoemde sporters, zoals Bjorn Borg en Roberto Bettega, waren niet alleen populaire figuren in de sportwereld, maar werden dankzij Diadora zelfs echte stijliconen. Vanaf dat decennium waren sport en kleding onlosmakelijk met elkaar verbonden, waarbij Diadora sneakers en andere items succesvol de oversteek van wedstrijd- naar vrijetijdssport maakten.

Dankzij deze succesvolle samenwerking met een aantal iconische sporthelden, was Diadora de absolute hoofdrolspeler in de internationale sportwereld geworden. Doorheen de tijd en met hulp van een aantal populaire sporters zoals Andrea Zorzi, Pat Cash en Antonio Cabrina, werd het hele gebeuren rond sport en sportkleding, en meer bepaald Diadora sneakers, nog intenser. Er was geen twijfel meer mogelijk: vanaf nu bepaalt de stijl van sporticonen de geldende trends in de modewereld.


Een geslaagde combinatie van stijl, sport en innovatie


Net voor de eeuwwisseling richtte Diadora een geavanceerd onderzoekscentrum op, samengesteld uit een innovatief team van schoentechnici, deskundigen van het Polytechnisch Centrum voor Bio-engineering in Milaan en artsen gespecialiseerd in orthopedie. In deze periode grijpt Diadora met de nieuwe lijn Diadora Utility de kans om zich opnieuw op werkschoenen te focussen. Het begin van het nieuwe millennium staat voor Diadora sneakers volledig in het teken van wereldwijde groei, interessante samenwerkingen op sportief niveau en een duidelijke visie op luxe sportkleding. 

Sinds 2010 richt Diadora zich opnieuw op datgene wat het bedrijf doorheen de jaren voor de meeste mensen tot een onmiskenbaar referentiepunt hebben gemaakt: stijl en sportprestaties. Op deze pagina kunt u de prachtige creaties van Diadora bewonderen. Bent u op zoek naar een kwalitatief paar Diadora sneakers voor uzelf, uw partner of uw kinderen? De kans is groot dat Diadora iets in zijn aanbod heeft dat naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen, waarden en behoeften!


Enthousiasme troef


Het woord Diadora is afkomstig van het Griekse “dia-dora”, wat zoveel betekent als “het delen van geschenken en eer”. Voor het merk zijn het delen van succes, een hecht groepsgevoel bij competitieve sportactiviteiten en een algemene competitie die niet alleen de afzonderlijke groepsleden, maar ook de tegenstanders waardig is, de belangrijkste principes. Diadora is allesbehalve klaar met zijn missie, want het wil het merk op internationaal niveau profileren als de ultieme leider in sport en lifestyle. 

In deze context zijn een unieke stijl, een eindeloos enthousiasme en technologische innovatie de belangrijkste sleutelwoorden. Enthousiasme is namelijk een van de redenen dat het label ooit werd opgericht, en dat het tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat. Omdat ze erin slagen hun enthousiasme te delen met het hele bedrijf, slaagt dit modemerk erin magnifieke Diadora sneakers te maken. Verder zijn ook innovatie en creativiteit erg belangrijk voor het bedrijf. Deze kenmerken hebben er namelijk voor gezorgd dat Diadora de transitie durfde te maken van wandelschoenen naar sportieve exemplaren.

Bij de productie van Diadora sneakers draait alles om een fascinerende combinatie van creativiteit, verbeeldingskracht, uitgebreid onderzoek naar materialen en systemen, voortdurende technologische ontwikkelingen, welzijn, individuele veiligheid en Italiaanse stijl. Deze onderneming heeft een ondubbelzinnige visie en mag terecht fier zijn op de vele successen die het de afgelopen decennia heeft gekend.


De internationaal bekende ‘Heritage’ Diadora sneakers


De Heritage lijn is zonder twijfel een van de belangrijkste redenen voor het succes van Diadora geweest. Het zijn hedendaagse schoenen die zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden, maar dan wel met een knipoog naar vroeger. Deze prachtige vintage sneakers doen ons trouwens ook denken aan een aantal beroemde sportwedstrijden die enkele decennia geleden georganiseerd werden. 

Niet alleen de stijl van deze Diadora sneakers benadrukt op een formidabele manier hun retro look, maar ook de gebruikte kleuren en het bovenwerk, dat vaak uit verschillende materialen bestaat. Hierdoor zien de Heritage schoenen van Diadora er niet alleen geweldig uit als u een dagje vrij heeft, maar passen ze ook perfect bij een professionele outfit of onder een casual jeans. Deze stijlvolle sneaker zorgt er hoe dan ook voor dat u altijd en overal netjes voor de dag komt. En dit is nog niet alles, want de sneakers van Diadora hebben ook een goede demping in de zool en een ongelooflijk zacht voetbed. Comfort verzekerd!


Bestel uw nieuwe Diadora sneakers online bij Miinto


Bent ook u fan van dit intrigerende lifestyle merk? Groot gelijk, het is namelijk niet verrassend dat de voortdurende ontwikkeling van dit label erg inspirerend is. Op deze pagina kunt u terecht voor een zorgvuldig uitgekozen selectie sneakers van Diadora. Neem rustig de tijd om alles op uw eigen tempo te bekijken. Zodra u de schoenen van uw dromen heeft gevonden, kunt u deze toevoegen aan uw winkelmandje en eenvoudig online afrekenen. Bovendien profiteert u bij Miinto van gratis verzending voor elke bestelling vanaf 50 euro, en gratis retourneren binnen de 14 dagen. Wacht niet langer en trakteer uzelf vandaag nog op een prachtig paar Diadora sneakers!

Verwijder alle filters

Diadora

pagina 1 van 3

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over alle aanbiedingen en de nieuwe collecties.

U accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. U kunt zich hier afmelden voor onze nieuwsbrief.