Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

HERENSCHOENEN

Tegenwoordig hoef je niet veel verder te kijken dan reclameborden en sociale media-platformen om te zien dat niet alleen vrouwen, maar ook mannen hun uiterste best doen om zo stijlvol mogelijk voor de dag te komen. Hierbij ligt de focus zeker en vast niet alleen op speciale huidverzorgingslijnen voor mannen, hippe chino’s en stoere blazers, maar ook op … schoenen! Ook als man kan een mooi paar herenschoenen, zoals een elegante veterschoen niet ontbreken bij het streven naar een onberispelijke, smaakvolle look.


Een evenwichtsoefening van elegantie en functionaliteit


Wanneer we naar de geschiedenis van de mannelijke modetrends kijken, zien we dat herenschoenen doorheen de tijd heel wat iconische, eigenzinnige en soms zelfs schandalige stijlen heeft gekend. In de middeleeuwen waren nieuwe schoenen voorbehouden voor de maatschappelijke elite. Ook andere leden van de samenleving droegen schoenen, maar deze veelal armere mensen moesten zich noodgedwongen tevredenstellen met schoenen gemaakt van goedkope materialen. Rijke mannen droegen zijden of leren herenschoenen die afkomstig waren van exotische locaties uit alle uithoeken van de wereld. Tijdens de 16e eeuw waren deze schoenen meestal plat, hoewel er ook een model geïntroduceerd werd met een puntige teen die tot 10 cm lang kon zijn.

In het begin van de 17e eeuw werden herenschoenen wat stijlvoller dankzij gebogen zolen en exemplaren met een hak. Zo was de Engelse koning Jacobus I een fervente aanhanger van alles wat flamboyant was, inclusief bijpassende kousen en een hele reeks bijzondere schoenversieringen. Tijdens de latere oorlogen bleken dit type herenschoenen echter niet zo handig, en werden ze ingewisseld voor kniehoge laarzen van kwaliteitsleder. Langzaamaan werd de laars een absoluut mode-icoon dat elegantie en functionaliteit perfect met elkaar wist te combineren. Niet veel later voegden de Fransen daar nog prachtige gespen aan toe, die zelfs apart werden verkocht zodat je je laarzen nog mooier en unieker kon maken.


De verdere uitbreiding van het aanbod in herenschoenen


Dankzij de opkomst van massaproductie en nieuwe technologieën werden schoenen massaal geproduceerd en beschikbaar gesteld aan het gewone volk. Men moest wel geduld hebben tot de 19e eeuw voordat herenschoenen, dankzij modellen als de ‘Brogue’ en de ‘Balmoral’, pas echt iconisch werden. Na de Tweede Wereldoorlog bleef het aanbod herenschoenen verder uitbreiden. Dit leidde in de jaren 70 zelfs tot sportievere soorten herenschoenen, de sneaker, die vanaf nu niet langer voorbehouden waren voor een sportief publiek.

Van laarzen tot veterschoenen, espadrilles, comfortschoenen en sandalen … De huidige trends in herenschoenen kun je allemaal terugvinden op Miinto. Verder bepaal je natuurlijk ook helemaal zelf of je gaat voor felgekleurde exemplaren, herenschoenen met ritsen of slangenprints of basic versies. Dankzij het uitgebreid aanbod van merken en modellen, is er voor elk type man en elk budget een bijpassende schoen verkrijgbaar!

pagina 1 van 505

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over alle aanbiedingen en de nieuwe collecties.

U accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. U kunt zich hier afmelden voor onze nieuwsbrief.