's Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 50€ en gratis retournering
Mandje 0

Uw winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50€ EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Dames Tassen
Back

Damestassen

Tassen hebben doorheen de tijd enorm veel ontwikkelingen doorgemaakt, waardoor je gerust mag spreken van een rijke en fascinerende geschiedenis. Hoewel tassen in het begin vooral omwille van hun efficiëntie gebruikt werden, zijn ze later geëvolueerd tot een stijlicoon en een belangrijk modeaccessoire waarbij mode, trends, design, emancipatie en sociaal-culturele ontwikkelingen zowel het uiterlijk als de functionaliteit van deze tassen beïnvloed hebben.

Van functioneel voorwerp tot gegeerd artikel

De oorsprong van tassen is terug te brengen tot de Romeinse tijd, toen schoonmaaksters de stenen potten met bezittingen van hun rijke werkgeefsters meenamen naar het badhuis. Aan de potten was een touw bevestigd, zodat ze deze relatief makkelijk konden dragen. Rond het jaar 1500 werden tassen zowel door mannen als vrouwen voornamelijk als gebruiksvoorwerp gedragen. In die tijd hadden mensen namelijk geen zakken in hun kleding om geld of andere spulletjes in mee te nemen. Dankzij de toevoeging van binnenzakken in mannenkleding werden tassen voor hen uiteindelijk minder belangrijk.

Vanaf de 16e eeuw werden damestassen een heus accessoire. Ze werden bevestigd aan een chatelaine, een haak met kettingen waaraan je scharen, sleutels of andere spulletjes kon hangen. Omdat de eerste tassen voor dames niet bepaald mooi waren, en er onder de kleding voldoende ruimte was, werden damestassen van de 18e eeuw tot halverwege de 19e eeuw voornamelijk op één of beide heupen gedragen. Maar mode verandert … Kleedjes werden smaller en ook de taille verplaatste zich naar boven. Hierdoor was er geen ruimte meer voor heupzakken onder de kleding, zodat spulletjes in reticulen gedragen moesten worden. Deze veelal zelfgemaakte tassen uit verschillende soorten textiel werden aan een koord of ketting aan de hand gedragen.

Een tas voor elke gelegenheid

De komst van ijzer en geslepen staal leidde tot nieuwe technieken en mogelijkheden, waardoor ook de vorm van damestassen langzaam maar zeker begon te veranderen. Mensen gingen ook meer reizen, waardoor tassen niet alleen maar een functioneel voorwerp, maar ook een souvenir werden. Bovendien kwamen tassen ook handig van pas voor bagage, bezoeken en om te winkelen. De ontwikkeling die daarop volgde ging razendsnel, en rond het begin van de 20e eeuw werd de functionele tas een opvallend item: de handtas. Ook toilettassen, winkeltassen en elegante clutches deden rond deze tijd hun intrede. Omdat meer en meer vrouwen buitenshuis gingen werken, werden er zelfs elegante lederen documenttassen voor vrouwen gemaakt. Kortom, er was een tas voor elke gelegenheid!

Tassen als modeaccessoire: keuze troef!

In de loop van de 20e eeuw werden tassen heuse modeaccessoires, waarbij merken zoals Louis Vuitton Vintage, Delvaux, Longchamp, Hermès, Liu Jo, Versace, Fendi, Burberry en Marc Jacobs een belangrijke rol gingen spelen en er elk seizoen nieuwe, formidabele en innovatieve collecties worden uitgebracht. Ben je op zoek naar een tas voor een specifieke gelegenheid, of wil je gewoon je bestaande collectie tassen verder uitbreiden? Miinto biedt een ruime keuze aan clutches, handtassen, heuptassen, koffers, laptoptassen, rugzakken, schoudertassen, shoppers, toilettassen en weekendtassen. Wij wensen je alvast veel winkelplezier!

Filter
Prijzen in be  EUR
Sale   Premium brands  

3970 resultaten

Pagina 1 van 40

Volgende

Pagina 1 van 40