Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf €100 en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

HERENKLEDING

In het begin van de 20e eeuw was herenkleding saai, kleurloos en beperkt qua keuze. Gelukkig is mode non-stop in beweging en is er doorheen de jaren ontzettend veel veranderd. Tegenwoordig mag herenkleding gezien worden en is het algemeen aanvaard dat ook mannen, net zoals vrouwen, interesse hebben voor mode en zo goed mogelijk voor de dag willen komen. Lees vooral verder om te weten te komen hoe verschillende populaire kledingcategorieën zoals jassen en broeken zich door de geschiedenis heen hebben ontwikkeld.


Van wandelstokken tot kleurexplosies en katoen


Wanneer we naar het verleden kijken, zien we dat kleding voor heren anno 1900 helemaal niet te vergelijken is met moderne herenkleding. Mannen droegen toen voornamelijk lange jassen en een stijlvolle hoge hoed, waarbij het geheel werd afgewerkt met een … wandelstok! Net zoals een zakhorloge, werd deze voornamelijk als accessoire gebruikt. Wat toen wel al belangrijk was voor een net voorkomen van een stijlvolle heer, was een driedelig maatpak.

Tijdens het volgende decennium, tussen de jaren 20 en 30, werd herenkleding vooral een weerspiegeling van de sociale klasse waartoe men behoorde. Net zoals overhemden waren acryl sokken vaak ontzettend kleurrijk. De absolute trendsetter in deze context was de toenmalige Hertog van Wales, die deze trend als eerste integreerde in zijn kledingstijl. Het duurde niet lang of deze stijl vond zijn weg naar de zogenaamde man in de straat. Niet alleen in Europa, maar zelfs tot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Tussen de jaren 30 en 40 werd katoenen herenkleding steeds populairder, waarbij de nadruk lag op broeken met brede pijpen en strakke colberts. Hoewel de kwaliteit na de Tweede Wereldoorlog er wel opnieuw op vooruit ging, veranderde er verder bitter weinig. Broeken werden smaller en kregen een omslag, colberts kregen meer taille en kostuums gemaakt van licht materiaal wonnen aan populariteit. Het ideaalbeeld voor de toenmalige man was een strakke broek met een lange, hooggesloten jas. En de kleur? Die was hoofdzakelijk grijs.


Een groeiend aanbod in herenkleding


Halverwege de jaren 50 groeide het aanbod van kledingwinkels en maakte de wereld kennis met de intussen mythische rock-'n-roll-trend. Een jong en zorgeloos uiterlijk werd de norm; hoog gedragen broeken, opgerolde broekspijpen en een hippe leren jas om het geheel af te werken. Enkele jaren later werden jeans en broeken strakker en kwam er meer kleur in herenkleding, om vervolgens onder invloed van het hippie-tijdperk opnieuw om te slaan. Van wijde broeken tot bloemenshirts, laarzen en vredestekens als accessoire … Herenkleding kreeg in deze periode een volledig nieuwe dimensie.

In de jaren 70 deed print zijn intrede in kleding voor mannen. Als modebewuste man kon je gewoon niet anders dan een shirt met een print bezitten. Hetzelfde gold trouwens voor smalle stropdassen. Aan het einde van het decennium werd punk populair. Deze beweging was vooral herkenbaar aan de iconische hanenkam, kapotgescheurde kleding en opvallende oorbellen. De kleding voor heren werd de daaropvolgende jaren hoofdzakelijk gekenmerkt door trainingspakken, loszittende, laaghangende broeken en comfortabele sneakers.


Herenkleding online: de ultieme oplossing voor veel mannen


Net zoals een eeuw geleden, is herenkleding in het begin van de 21e eeuw opnieuw gevarieerder. Over het algemeen is kleding voor heren vrij casual en sportief. Het colbertjasje is korter en getailleerd en moet goed gecombineerd worden met andere elementen. Veel merken bieden ook kleurrijke, gestreepte of gebreide stropdassen aan. Het is geen publiek geheim dat veel mannen niet van winkelen houden, maar gelukkig hoeven ze dankzij het enorme aanbod aan herenkleding online niet eens meer de deur uit. Ben je als man op zoek naar jeans, polo’s, shirts, jassen, laarzen of accessoires zoals horloges, riemen en tassen? Dan vind je op Miinto ongetwijfeld iets dat bij je persoonlijke smaak past. Tenslotte maken kleren de man, nietwaar?

pagina 1 van 2362

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over alle aanbiedingen en de nieuwe collecties.

U accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. U kunt zich hier afmelden voor onze nieuwsbrief.