Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf €100 en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

DAMESKLEDING

In de 21e eeuw lijkt het vanzelfsprekend, maar vroeger kon je dameskleding niet gewoon in de winkel gaan kopen. Dankzij de uitvinding van massaproductie in de 19e en 20e eeuw moesten vrouwen hun kleding namelijk niet meer zelf maken, maar konden ze artikelen voor zichzelf en hun gezin gewoon in warenhuizen kopen. In de strijd voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw was dit dan ook een van de eerste echte succesverhalen.


De invloed van winkelen op vrouwenemancipatie


Het was zeker niet zo dat vrouwen alleen maar toegang hadden tot en zelfs inspraak hadden over de zaken waaraan geld besteed werd. Ze werden door verkopers zelfs als een belangrijke doelgroep erkend die op een aparte wijze benaderd moest worden. Het duurde niet lang of de warenhuizen werden beschouwd als de plaats waar niet mannen, maar vrouwen het voor het zeggen hadden. Het ging zelfs verder dan dat; mannen waren op deze plaatsen meestal niet eens aanwezig. Het logisch gevolg was dat de onafhankelijkheid van vrouwen hiermee nog meer versneld en versterkt werd. Hierdoor is er tot op de dag van vandaag sprake van een sterke associatie tussen vrouwen en winkelen.


Dameskleding als weerspiegeling van een unieke persoonlijkheid


Gelukkig voor de vrouw is dameskleding doorheen de jaren op een positieve manier geëvolueerd. Was je in de 19e eeuw op zoek naar kleding voor dames? Dan hoefde je gaandeweg geen rekening meer te houden met andermans mening, en kon je zelf op zoek naar dameskleding die je zelf mooi en comfortabel vond. In deze context lieten vrouwen ook het strak aangespannen korset achterwege. Tegenwoordig is kleding een absolute weerspiegeling van onze eigen, unieke persoonlijkheid, waarbij fantasie en verbeelding een belangrijke rol spelen.


Van bedekkende kleedjes naar dameskleding online


Het is dan ook geen verrassing dat kleding een belangrijke rol heeft gespeeld bij de emancipatie van de vrouw. Waar vrouwen vroeger elke dag opnieuw een lang en verhullend kleed moesten dragen, kregen ze plots de kans om zelf hun eigen dameskleding uit te kiezen en te dragen. Het laten zien van stukjes huid was niet langer een doodzonde, maar een gewaarde uitdrukking van vrouwelijke vormen, zoals hedendaags te zien valt bij vele kleedjes.

Na enige tijd gaven sommige vrouwen echter aan om zich net vrijer en comfortabeler te voelen in kleding die hun natuurlijke vormen niet accentueert, losser zit en geen blote huid laat zien. En dit is net de kracht van moderne kleding voor dames: elke vrouw heeft de mogelijkheid om zelf kleding te kiezen waarin ze zich comfortabel voelt. Zo is dameskleding in de 21e eeuw een weerspiegeling van een unieke persoonlijkheid en de manier waarop vrouwen de wereld om zich heen waarnemen.

Als moderne vrouw staan we er waarschijnlijk niet bij stil dat de aankoop van dameskleding in een niet zo ver verleden niet eens bestond. Waar vrouwen vervolgens in een eerste fase hun kleding uitsluitend in warenhuizen en boetieks konden kopen, is er tegenwoordig ook een enorme keuze aan dameskleding online beschikbaar. Van jumpsuits tot lingerie, schoenen, jeans, broeken en blazers … Bij Miinto vind je alvast een groot aanbod om je persoonlijke garderobe mee aan te vullen. Mode is kunst en jij bent het canvas, nietwaar?

pagina 1 van 4551

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over alle aanbiedingen en de nieuwe collecties.

U accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. U kunt zich hier afmelden voor onze nieuwsbrief.